top of page

NYITVA TARTÁS: Hétfő - Péntek: 8:00 - 17:00

Telefon:  +36-20-669-0692

                +36-1-310-2325

                +36-1-310-2334

Gumicsere

A legkiválóbb négy évszakos abroncsok sem örök életűek, de a nyári és téli gumikat is szezononként cserélni kell. Szervizünkben képzett szakemberek különös körültekintéssel vállalják a gumiabroncsok cseréjét odafigyelve arra is, hogy közben a felnik ne sérüljenek.

Egyesek hajlamosak a téli gumikat a nyári időszakra is fent hagyni, mondván, hogy a következő télre már úgysem lesz jó, nyáron pedig még eljár vele. Az ilyen spórolások azonban olyan kellemetlenséggel járnak együtt, mint a hosszabb fékút, a nagyobb zaj, valamint a gyors elhasználódás. Azzal, hogy a fékút növekszik, balesetveszélynek teszi ki magát a spórolni akaró ember, ráadásul az autó futóművét is rontja és a gépjármű fogyasztását is növeli. Kevesen tudják, de a biztosító társaságok egy-egy balesetnél a megfelelő gumi használatát előírják a helytállási kötelezettségük alapjául. Akik kihagyják a gumicserét, azok általában a centírozással sem foglalkoznak, amely szintén nagymértékben járul hozzá a futómű alkatrészeinek idő előtti cseréjéhez. A spórolás tehát csak látszólagos, a gumicsere kimaradásának árát előbb-utóbb – többnyire többszörösen – megfizeti a spórolni vágyó.

Javasoljuk a gumicserét követően a futómű beállítását is. Futómű beállítással ugyanis a gumiabroncsok élettartama is megnő, hiszen egyenletesen futást érhetünk el vele. Szervizünkben ezért lehetősége van futóművének beállítására is a legkorszerűbb Hofmann Geoliner 650 3D-s futómű állítóval.

bottom of page